Tel : (35) 300 290, (35) 300 622
E-mail: mivkbgy@gmail.com
2018. június 24 - Iván
Eseménynaptár, rendezvények
előző mai nap következő
Szavazógép
Megváltozott honlapunk menürendszere. Önnek tetszik?
Digitális Jólét Program Pont
Digitális Jólét Program Pont
Nyitvatartás
Hétfő : 8.30-16.30
Kedd : 8.30-18.00
Szerda : 8.30-16.30
Csütörtök : 8.30-18.00
Péntek : 8.30-16.30
Szombat : 8.30-12.30

Vasárnap

: Zárva

 

FaceBook
Facebook
Olvasói belépés
Corvina - online könyvtári rendszer
Segítség

Fotóalbumok

[ 1 ] 2  3  4  5  6  7  
2018-06-01

Az Ünnepi könyvhét programjaként a Bogárháton című mesés előadáson vettek részt könyvtárunk rendszeresen kölcsönző alsós osztályai. A Katica és a bogárgyerekek című interaktív bemutató a mesés rovarvilágról szólt makettekkel és élő állatokkal, melyeket a műsor végén kézbe is lehetett venni, és meg lehetett simogatni. A nagy nyári Bogara….zoó különleges élményekkel gazdagította a több mint száz fős közönséget.

2018-04-17

Bellér Annamária, a Mikszáth Kálmán Középiskola tanára nyitotta meg Lengyel Máté első önálló kiállítását április 17-én a könyvtárban. Köszönjük Jóni Anitának és Táborszki Richárdnak a zenei közreműködést, és külön köszönjük, a nagyszámú közönségnek az érdeklődést és a jó hangulatot!

2018-04-11

Szabó András előadóművész "Bízd a jövendőkre érdemed jutalmát" Az Ómagyar Mária-siralomtól Balassi Bálintig címmel tartott nagy sikerű önálló estet könyvtárunkban a Költészet Napja alkalmából.

2018-01-26

2018. január 26-án, pénteken 28. alkalommal adott otthont Balassagyarmat a Madách Imre Városi Könyvtár szervezésében a Nógrád Megyei Madách-ünnepségnek.

A rendezvény első állomásán megkoszorúztuk Sidló Ferenc Madách-szobrát, majd Az ember tragédiája 2017-ben megjelent azeri fordítását és az új grúz kiadást mutatta be dr. Kenessey Mária turkológus és Hazai Cecília kulturális koordinátor a könyvtár kupolatermében. A rendezvényen részt vett Dr. Vilajat Gulijev, Azerbajdzsán magyarországi nagykövete is.

Ezt követően a Horváth Endre-díjas Csernák Edit művésztanár és Németh Árpád festőművész kiállítását Csach Gábor művészettörténész nyitotta meg a könyvtár galériáján. A programot Rédei Renáta, Ember Péter, Pálmai Krisztián és Radics Roland zenéje színesítette.

16 órakor kezdődött a Madách-díj átadó ünnepség a művelődési központ kamaratermében.

A vendégeket Balla Mihály országgyűlési képviselő üdvözölte, ünnepi beszédet mondott Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Az idei két díjazott Pindroch Csaba színművész és Benkő Péter Jászai Mari-díjas színművész volt. Méltatásukat Molnár Éva, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója és Csábi István Madách-díjas előadóművész, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója mondta el.

Az ünnepségen adta át Medvácz Lajos polgármester a Horváth Endre-díjat a két képzőművész részére, akiket Orosz Gábor tanár és Zolnyánszki Zsolt galériavezető méltatott.

A rendezvényen – nagy sikerrel – közreműködött a Dobroda zenekar. A műsort Szalai-Lovász Emőke vezette.

2017-10-10

Október 5-én 17 órától Benedek László fotóművész, barlangkutató, a Gömöri Fotóklub elnöke Ember és természet című, lenyűgöző fotósorozattal illusztrált előadásán vehettek részt a téma iránt érdeklődők a könyvtár kupolatermében. Közreműködött Balázs Éva, a Kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulás elnöke.